Bebek sahibi olmayı planlayan çiftlere öneriler

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Mayıs 2007 17:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği 2. Başkanı Doç. Dr. Ali Baloğlu, çiftlerin bebek planladıklarında mutlaka doğum öncesi danışmanlık hizmeti almaları gerektiğini belirterek, "Uzmanlardan bilgi alınmalı, geleneksel, duyumsal yanlışlardan, dedikodulardan uzak durulmalıdır" diye konuştu.

Türkiye'de anne ve bebek ölüm hızı yüz binde 28 civarında seyrediyor. Bu korkutucu rakamı düşürmek, ölümlerin önüne geçmek mümkün. Hamilelik öncesi ve sonrası takip, bebeğin gelişimi için doğru beslenme, aşılama, hatta anne bebek arasındaki iletişim ölümleri büyük ölçüde önlüyor. Anne bebek ölümlerinin önlenmesinde danışmanlık hizmeti almak büyük önem taşıyor. Doğum öncesi ve sonrası takip ciddiye alınması gerekiyor. Zira farkında olmadığınız bir rahatsızlık bebeğinizin hayatını riske atabiliyor. Doğum sonrası da korunmanın en üst seviyede tutulması gereken bir dönem. Anne bebek ölümlerini en aza indirmek için takibin ve doğumun emin ellerde ve doğru merkezlerde yapılması şart.

Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği 2. Başkanı Doç. Dr. Ali Baloğlu, bebek sahibi olmayı planlayan çiftlere önerilerde bulundu. Çiftlerin bebek planladıklarında doğum öncesi danışmanlık hizmeti almalarını tavsiye eden Doç. Dr. Baloğlu, "Burada kendilerine verilen bilgiler, gebelik takibi ile neler yapacaklarını öğrenebilirler. Kızamıkçık geçirmemişse aşılanabilir ve yüzde yüz bebeği sakat bırakacak kızamıkçık enfeksiyonundan gebeyken bebeğini korumuş olur. Loğusalık humması, doğum sonu enfeksiyonları, geç kanamalar, annenin bebeğiyle iletişimi, bebeğin beslenmesi, meme sağlığı, süt verme, bebeğin aşıları çok önemlidir. Çiftler uzmanlardan bilgi alınmalı, geleneksel, duyumsal yanlışlardan, dedikodulardan uzak olmalıdır" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber